Basilur Secialty Orange Pekoe, čierny čaj, 100g, sypaný, plechová čajová dóza
Kód: 81003Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Výraz pre jemné mladé listy čajovníka, v čínštine znamená "biele chmýří".
"Pekoe" a "orange pekoe" sa používajú na označenie kvality čaju.
Orange Pekoe je kvalitný čaj s malým počtom stoniek a množstvom malých, dobre zvinutých lístkov.
Dvoma slovami: čistý a svieži.
Ceylon Orange Pekoe je esenciou toho najlepšieho, čo môžeme od čierneho čaju očakávať. Veľmi jemné, kvalitné a mimoriadne stimulujúce.
Klasika z provincie, kde sa čaj pestuje od roku 1870, nesklame.
Mierne korenistý čaj zahreje kŕčovité prsty a dodá energiu po túre zasneženou krajinou.
Siahnite po ňom aj počas horúceho letného popoludnia v meste - prinesie vám dobrú náladu a chuť pustiť sa do práce.
Samotný čaj je zabalený v uzatvárateľnej, nepriepustnej nádobe, takže si vďaka špeciálnemu zipsu v hornej časti balenia zachováva svoju arómu počas celej konzumácie.
Zloženie: čierny čaj.
Hmotnosť: 100g.
Krajina pôvodu: Srí Lanka
NIELEN O ČAJI BASILUR
Biela, čierna a zelená... Ak čakáte nejakú pestrú anekdotu o Donaldovi Trumpovi, Willovi Smithovi a vodníkovi Chesilkovi, máme pre vás zlú správu, práve uvádzame náš sortiment exkluzívnych čajov Basilur.
Tento svetoznámy výrobca čaju sa špecializuje na pestovanie tohto obľúbeného nápoja na slnečných cejlónskych plantážach, vďaka čomu má nezameniteľnú chuť a kvalitu.
Často sa diskutuje o tom, ako by sa mal čaj vlastne pripravovať. Zlaté pravidlo v gastronómii hovorí, že nápoj môže byť len taký dobrý, aké sú jeho ingrediencie. Z tohto dôvodu sa odporúča používať nechlórovanú vodu a uistiť sa, že typ čaju zodpovedá správnej teplote.
Práve teplota vody, v ktorej sa zmes lúhuje (odporúčaný čas lúhovania je 2-5 minút), je veľmi dôležitým a rozhodujúcim faktorom pri tvorbe nápoja.
Hovorí sa, že žena je ako čaj - nikdy sa nedozviete, aká je, kým ju neprivediete do varu. Zatiaľ čo sa však ženám neodporúča akékoľvek vytáčanie, čaju prospievajú vysoké rýchlosti, presnejšie povedané, úrovne teploty. Teplota vody je rozhodujúca pre správne lúhovanie, farbu a chuť čaju a, ako už bolo spomenuté, líši sa podľa druhu.
Biele čaje sú spokojné s príjemnou teplotou 70 °C, zelené čaje majú radi teplotu 80 °C, čínske čaje Oolong vyžadujú 90 °C a čierne čaje majú radi plnú teplotu 100 °C.
Samotný čaj má na ľudský organizmus mnoho pozitívnych účinkov. Nielenže neobsahuje žiadny tuk, kalórie, uhličitany ani sodík, ale jeho pravidelné pitie prispieva k pevnosti kostí, zlepšuje črevnú mikroflóru, chráni pred bakteriálnymi a vírusovými ochoreniami a spomaľuje starnutie.
Čaj má tiež priaznivý vplyv na bunkovú štruktúru ciev, čím znižuje riziko srdcových ochorení. Zrýchľovaním metabolizmu čaj pomáha aj pri chudnutí a prostredníctvom antioxidantov neutralizuje voľné radikály v tele, čím znižuje riziko vzniku rakoviny. Pitie čaju má pozitívny vplyv aj na diabetikov, pretože pomáha znižovať hladinu cukru v krvi a zároveň zvyšuje aktivitu inzulínu. V neposlednom rade môže jeho pravidelné pitie znížiť riziko mŕtvice.
Po nie úplnom, ale predsa len vyčerpávajúcom výpočte pozitívnych účinkov čaju sa môže zdať, že Superman má v ňom silného konkurenta. To by však bola chyba. Na rozdiel od vášho obľúbeného superhrdinu Tea nemusí skrývať svoju identitu, pochádza z planéty Zem a čo je najdôležitejšie, nenosí šortky na vonkajšej strane nohavíc.
Ak však odhliadneme od obrovských mimozemšťanov, skutočným hrdinom príbehu o histórii čaju je osvietený čínsky cisár Šen Nung.
Podľa starovekej legendy vodu pred použitím vždy prevaril, pretože správne veril, že sa tým očistí.
Jedného dňa, keď sme pracovali v záhrade, vietor sfúkol do vody niekoľko listov z blízkeho kríka.
Cisár si všimol, že voda v hrnci zmenila farbu a zapácha. Potom už zostávalo len ochutnať..
Dodatočné parametre
Kategória: | Čierné sypané |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.